Zimska državna prvenstva

Po dveh dolgih vikendih v februarju preživetih na kranjskem bazenu, smo tudi mi zbrali in strnili misli o nastopih na državnih prvenstvih.

Najprej smo se v podaljšanem vikendu med 03.02.2017 in 05.02.2017 udeležili državnega prvenstva za dečke in deklice, kjer so nastopale tri naše plavalke. Kljub temu, da smo petkovo jutro začeli nekoliko bolj zadržano in punce niso napadale stopničk, smo v soboto stopili na plin in si priplavali dve tretji mesti v mlajši kategoriji. Veselili smo se Larinih uspehov na 400m mešano in 200m hrbtno. V nedeljo so sledili dobri nastopi, Lara si je ponovno priplavala finalni nastop na 50m hrbtno, Anji pa se je kljub dobremu nastopu na 100m mešano, finale izmuznilo le za eno mesto. Nastopi so bili dobri, vendar pa si želim, da se borimo do konca do zadnjega metra in se ne predajamo, tako na treningu kot tudi na tekmi. S tem ko bomo preklopili in razmišljali pozitivno, kaj zmoremo in česa smo sposobni, bo pot do uspeha in veselja bistveno lažja.

Sledilo je prvenstvo ml. dečkov in deklic, kjer pa smo nastopili z žal zelo okrnjeno zasedbo. V Kranj smo se tako odpravili le s petčlansko zasedbo, ki so jo sestavljali Jurin, Janej, Aleks, Gašper in Ema. Kljub vsem bolezenskim težavam, ki so nas pestile že vse od novega leta, smo uspeli odplavati osebne rekorde in nekateri med nami so se borili tudi za najvišje uvrstitve. Zavidljivo 5. mesto si je priplaval Jurin na 50m delfin, s tem pa že nakazal, da si želi v poletnem delu sezone tudi do stopničk, ki so povsem realno dosegljive. V deseterico pa se je na 50m prsno uvrstil tudi Aleks.

REZULTATI DP DEČKI IN DEKLICE

REZULTATI DP MLAJŠI DEČKI IN DEKLICE