REKREATIVNO PLAVANJE ZA ODRASLE

Plavanje za odrasle je namenjeno vsem, ki si želijo imeti redno in sistematično vadbo. Vadba, ki pozitivno vpliva na počutje in predstavlja možnost za izboljšanje in krepitev telesa. Vpliva na razbremenitev sklepov in kosti, zaradi posebnosti pri zadrževanju dihanja v vodi krepi dihalne mišice, ker spada plavanje pod aerobni šport povečuje vzdržljivost, povečuje maksimalno potrošnjo kisika, z redno in primerno vadbo zmanjšuje celotni holesterol in ima pozitiven vpliv na regulacijo krvnega pritiska. Plavanje in redna telesna vadba imata zelo velik vpliv na vašo kvaliteto življenja, izboljšuje delovne sposobnosti, zmanjšuje stres in vpliva na boljše celostno počutje.

Naša želja je ponuditi redno in aktivno ter predvsem zdravo telesno tedensko vadbo, ki bo prilagojena vašim sposobnostim.

Cilji in smernica je izboljšanje vašega znanja plavanja. S postopnim in usmerjenim delom naučiti in predvsem izboljšati znanja v vseh plavalnih tehnikah (prsno, kravl, hrbtno in delfin). Poleg tega pa bomo dodali še kakšen dodaten odplavan meter za izboljšanje osnovne vzdržljivosti.


URNIK

Vse plavalne vadbe se izvajajo na bazenu Fakultete za šport.

JUTRANJA TERMINA:

torek in četrtek 6.00 do 7.00  (termina sta zasedena – s prijavo se rezervira mesto v čakalni vrsti)

Skupini sta namenjena rekreativnim plavalcem, ki preplavajo 25m v prsni, kravl ali hrbtni tehniki.

VEČERNA TERMINA:

petek 19.00 do 20.00 (termin je zaseden – s prijavo se rezervira mesto v čakalni vrsti)

Skupina je namenjena plavalcem, ki se obdržijo na vodni površini in so slabši plavalci (plavanje do 15m, žabica, napake v izdihovanju).

petek 20.00 do 21.00 (termin je zaseden – s prijavo se rezervira mesto v čakalni vrsti)

Skupina na namenjena plavalnim veteranom. V to skupino spadajo vsi, ki plavajo vse 4 tehnike (prsno, kravl, hrbtno in delfin).

S programom rekreativnega plavanja pričnemo v tednu od 25.09 do 29.09.2023 in poteka do tedna od 17.06 do 21.06.2023.

Vpis v rekreativno plavanje je mogoč skozi celo leto.


CENIK

Vadnine se bo v sezoni 2022/2023 plačevalo vsake tri mesece.

– enkrat tedensko vadnina za tri mesece: 150€

– dvakrat tedensko vadnina za tri mesece: 210€

– trikrat tedensko vadnina za tri mesece: 255€

Drugi otrok v družini prejme 20% popusta ter vsak naslednji prav tako (prvi otrok je vedno tisti z najvišjo ceno, sledijo padajoče).

Vse cene so v €.


PRIJAVNICA