Državno prvenstvo mlajši dečki in deklice Brestanica

Mlajši dečki in deklice so se pretekli vikend, 16. in 17.07.2016 udeležili Državnega prvenstva v Brestanici. Iz Ljubljane smo se odpravili že v petek polni pričakovanj in dobro pripravljeni, v Brestanici je nato sledil uradni trening v večernih urah in počitek ter priprava na tekmovalni vikend.
Izpostavimo lahko nastope mlajših tekmovalcev, ki so po vikendu v Kamniku, še izboljšali svoje osebne dosežke, hkrati pa so nas prav oni presenetili tudi z glasnim spodbujanjem in navijanjem ostalih, tako pri samostojnih nastopih, kot tudi v štafetah. Starejši in bolj izkušeni plavalci pa se žal ne morejo pohvaliti z najboljšo tekmo, izpostavimo lahko le dve disciplini 400m prosto in 200m prsno, kjer so dosegli bistveno boljše rezultate in pokazali napredek, za kar so se trudili celotne priprave in poletni del sezone.
Sezono lahko označim za uspešno, saj smo kljub nekoliko manj uspešnem Državnem prvenstvu, dosegli želene rezultate in se rezultatsko približali 250 oziroma 150 točkam v mlajših kategorijah. Hkrati je to dobra napoved za naslednjo sezono, da smo trenirali dobro, smo na pravi poti, še vedno pa je veliko prostora za izboljšave. Na tem državnem prvenstvu smo se tudi trenerji naučili marsikaj novega, predvsem pa bomo v prihodnji sezoni v pripravljalnem obdobju poleg samih plavalnih treningov in fizične priprave, namenili veliko časa pripravi na nastop, tekmovalni mentaliteti in spopadanju z nedoseženimi cilji.

Na koncu bi še enkrat pohvalil vse plavalce in plavalke za uspešno sezono in vam ter staršem zaželel lepe počitnice.

REZULTATI