Poletne priprave Leskovec 2016

V času med 24.6 in 3.7.2016 smo se v PK Torpedu skupaj s plavalci in plavalkami odpravili na druge klubske priprave, tokrat v poletni izvedbi, v Leskovec v Srbijo. Imeli smo odlične pogoje, saj smo lahko trenirali v pokritem olimpijskem bazenu, hkrati pa smo bili deležni popolne podpore s strani športnega centra kot tudi s strani obeh domačih plavalnih klubov.

Plavalci in plavalke so bili nastanjeni v šotorih na veliki zelenici, ki jim je služila tudi kot prostor za igro in počitek. Priskrbljena pa je bila nastanitev tudi v primeru slabega vremena, ki smo jo na srečo uporabili le dvakrat, saj nam je vreme celotne priprave dobro služilo.

Imeli smo se možnost spoznati s srbskimi dobrotami, ni nam manjkalo pečenega mesa z žara, prav tako pa smo bili deležni velike količine svežega sezonskega sadja. Vsak dan smo po treningu dobili sadni smuti (napitek anti-muskelfiber), ko pa je bila vročina povsem neznosna smo se hladili s sladoledom. Nismo pozabili niti na Tijin 11. rojstni dan. Pripravili smo ji torto ter zapeli in zaželeli vse najboljše.

Kljub veliki količini preživetega časa na bazenu in še več počivanja, pa smo kljub vsemu našli nekaj časa, da smo se odpravili na bližnje znamenitosti (ogled elektrarne, šole) in si ogledali center Leskovca. Obiskali smo tudi bližnjo kmetijo, kjer smo si ogledali domače živali. Nekateri prvič, drugi pa smo malo osvežili spomin .

Na koncu pa le še nekaj besed o preživetem času na bezenu. Kot sem že omenil so bili pogoji za trening odlični. Kljub temu, da smo se v letošnji sezoni že drugič udeležili priprav, so bile to prve priprave z večjo količino in obsežnostjo treningov. Pohvaliti moram prav vse plavalce in plavalke, saj se niso predali ob prvi krizi in so vztrajali vse do konca. Zavedati se moramo, da je udeležba na pripravah odlična investicija v izgradnjo otroka v športnika; da se s tem športniki začnejo zavedati, kaj vse je potrebno za uspešno športno pot vložiti in da marsikdaj ni lahko. Imeli smo se odlično in upam, da se naslednje leto na priprave odpravimo še v večjem številu.