Pokal Ribnica 2016

Z uvodom v sezono smo tudi letos pričeli s tekmovanjem na 10. Pokalu Ribnica, ki se je odvijal v soboto, 15.10.2016. Nastopili smo z 12 tekmovalci in uradno kot prvič nastopili pod svojim imenom PK Torpedo.

Tekmovanje na Pokalu Ribnica je namenjeno uvodu v plavalno sezono in služi kot uvajanje in začetek priprave na tekmovalne nastope. V ospredju je predvsem, da se plavalci in plavalke navadijo in postopoma pridejo v ritem tekmovanj, da pridobijo občutke in na koncu odidejo s pozitivnimi vtisi.

Splošni vtis, ki smo ga pustili na tekmi je dober in želja, da se dobro vzdušje v ekipi prenese tudi v nadaljevanje sezone. Moram pohvaliti, da je viden velik napredek pri razumevanju nastopanja na tekmovanju. S tem smo postavili dobre temelje in pogumno stopamo v novo odlično plavalno leto.

Z letošnjo sezono bomo malo popestrili tudi tekmovanja. In sicer uvajava novo “rubriko” – Naj plavalec /-ka, ki ga izbereva trenerja za vsako posamično tekmovanje. S tem želiva plavalce še dodatno vzpodbuditi in jih motivirati ter graditi ekipo, kajti izbor ne bo temeljil le na najboljšem rezultatu ampak bo ocenjeval vse plavalne nastope, pristop do tekme, spodbujanje in fair-play, če povzamem bo zajemal celotno sliko tekmovalca/-ke.

Na 10. Pokalu Ribnica je bila izbrana za naj plavalko Lara.

REZULTATI