Zimske priprave Val Cenis


Tudi letos smo se v klubu odločili, da z novim letom odidemo na zimske priprave v francoske Alpe, natančneje smo se 07.01.2017 odpravili v Val Cenis v Savojskih Alpah. Glavni cilj zimskih priprav je v fizični pripravi naših plavalk in plavalcev, zato je celotno tedensko dogajanje osnovano na fizičnih aktivnostih, ki v prvi vrsti vsebujejo plavanje in seveda smučanje.

Kljub temu, da smo v soboto zapuščali sicer mrzlo a vseeno kopno Ljubljano, smo na končni destinaciji le dočakali nekaj snega, ki se je sicer držal bolj smučarskih prog. Proti koncu našega druženja na pripravah pa je zapadlo tudi nekaj centimetrov snega, ravno dovolj, da so lahko v večernih urah, po treningu uživali tudi v norčijah na snegu.

V prvi vrsti pa so bile priprave še vedno namenjene pripravam na državno prvenstvo, ki se bo odvijalo v mesecu februarju. Trenirali smo v 25m bazenu v smučarskem središču, kjer so nam zagotovili dobre pogoje za delo.

Tako kot nismo pozabili na zabavo in druženje v prostem času, smo nekaj tega vsak dan namenili tudi šolskim obveznostim, kjer so otroci sledili tednu v Ljubljani, naš namen je bil čim manjši šolski zaostanek.

Na koncu upam, da nam bodo ostale zimske priprave 2017 v lepem spominu in da se vidimo ponovno naslednjo zimo. Hkrati pa se moramo zahvaliti še vsem delavcem kluba, smučarskima učiteljema Janu in Alešu ter vsem staršem, ki so potovali z nami in tudi tistim, ki so ostali v Ljubljani, da smo uspeli izpeljati tako uspešne priprave.