Velikonočni miting Celje 2017

Velikonočni miting v Celju je bilo letošnje zadnje tekmovanje v 25m bazenu, služilo nam je kot nagrada za dobro delo v zimskem delu in hkrati vzpodbuda za naprej. Prav tako pa so se tekmovanja udeležili tudi naši nadebudni mladi tekmovalci.

Na tekmovanje smo se odpravili predvsem z željo po novih osebnih rekordih, kljub temu, da smo z državnimi prvenstvi zaključili malo pred tem. Kot trener pa sem si želel popraviti tiste napake, ki smo jih v tekmovalnem smislu prevečkrat videli v zimskem delu sezone (povečati borbenost in željo po premagovanju nasprotnikov). Zmagovati v doseganju postavljenih ciljev, ne glede na prepreke, ki se pojavijo na poti (prehiteti najbližjega tekmeca, zmaga v skupini, kjer nisem favorit,…).  Predvsem sem želel, da se soočijo in se borijo ter počasi razumejo, da na tekmah ni lahkega nastopa, ko prideš iz bazena in se zaveš, da v bistvu nisi utrujen. Takrat nisi opravil nastopa tako kot ga zmoreš, kljub temu da si odplaval osebni rekord. Moram povedati, da so opravili nekaj zelo kvalitetnih nastopov, nekateri pa imajo na tem področju še veliko rezerv in čaka jih še kar nekaj dela.

Tisto kar pa me je izjemno navdušilo je zbranost in tekmovalnost naših najmlajših na tekmi, kar se ponavadi pričakuje od njihovih nekoliko starejših klubskih kolegov.

REZULTATI