Ilirija Challenge

V soboto, 19.12.2015, smo se udeležili plavalne tekme Ilirija Challenge. Na tekmi je nastopilo 373 tekmovalcev iz Slovenije in tujine. Naši plavalci so imeli posebno možnost nastopati in si ogledati nastope naših trenutno najboljših slovenskih plavalcev in plavalk, kar je še dodatno popestrilo tekmovanje.

Na tekmovanju smo nastopali na 50 in 100 metrskih razdaljah v vseh disciplinah. Tekma je bila namenjena pregledu in preverjanju našega rezultatskega napredka pred zadnjim mesecem priprav pred državnim prvenstvom. Na tekmovanju sva opazila velik napredek v plavanju, vendar pa nas čaka še nekaj dela pri pripravi na nastop in izvajanju tehničnih elementov plavanja, slednje se je pokazalo skozi kar nekaj neveljavnih nastopov. Kljub temu opažava, da se plavalke in plavalci trudijo in kažejo določen napredek pri nastopih in počasi osvajajo tudi željo po tem, da se borijo do samega konca.

To je bilo naše zadnje tekmovanje v letošnjem koledarskem letu, tako da vsem želiva veliko uspeha tudi v letu 2016. Mi pa po praznikih nadaljujemo z našim programom – zimskimi pripravami in sklepnim delom pred državnim prvenstvom.

Karmen in Jan

URADNI REZULTATI